Deze week ondertekende de pas afgestudeerde Lien Vermeylen als 1000e medewerker haar contract bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Op maandag 25 november startte ze als thuisverpleegkundige in afdeling Geel.

Eerste job

Lien over haar eerste job: “Ik heb voor het Wit-Gele Kruis gekozen omdat ik het belangrijk vind dat patiënten zo lang mogelijk thuis, in hun vertrouwde omgeving, worden verzorgd. Daar voelen mensen zich nog steeds op hun best. Ook het zelfstandig werken spreekt me aan. Mijn creatief kantje kan in een job als thuisverpleegkundige zeer nuttig zijn. Wat ik ook belangrijk vind is dat ik in een sterk team terecht kom. Als thuisverpleegkundige werk je zelfstandig, maar dat wil daarom niet zeggen dat je geen team rondom je nodig hebt. Wanneer het moeilijk gaat met een patiënt, wanneer je niet weet wat te doen en het voor jezelf moeilijk is, dan is het fijn dat je kan terugvallen op één van je collega’s.” Haar nieuwe collega en meter Annick Verdonck zal haar, samen met de lokale afdelingsleiding, alvast onder haar vleugels nemen. En ze zal natuurlijk ook kunnen terugvallen op de steun van de andere collega’s van afdeling Geel.

Antwoord op de toenemende vraag naar thuisverpleging

De bevolking in provincie Antwerpen veroudert, patiënten worden sneller ontslagen uit het ziekenhuis, het aantal chronisch zieke patiënten stijgt fors én mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. “We zijn dan ook erg blij om onze 1000e werknemer te kunnen verwelkomen. Onze gestage groei van vakkundige collega’s stelt ons in staat om een kwalitatief antwoord te blijven bieden op de toenemende vraag naar thuisverpleging,” aldus algemeen directeur Stefaan Sarens.

Thuisverpleging aantrekkelijk beroep

Dit jaar startten naast Lien al 78 nieuwe verpleegkundigen bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Het is duidelijk dat de autonomie, het dicht bij huis werken en de unieke band met de patiënten heel wat verpleegkundigen kunnen bekoren. Maar het Wit-Gele Kruis blijft op zoek naar bijkomende collega’s. Op www.wgkantwerpen.be/vacatures vind je een overzicht van onze beschikbare vacatures.